Пятница, 17.05.2024, 06:17
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2013 » Февраль » 20 » Під конопаткою стін розуміють
20:29
Під конопаткою стін розуміють
Під конопаткою стін розуміють процес ущільнення просторів між вінцями зрубаного будинку.

Особливість будинків, виготовлених з колоди або бруса, полягає в тому, що протягом перших років після будівлі вони дають усадку, внаслідок чого між вінцями Вашого будинку виникають різні зазори, через які в будинок проходить холодне повітря. Тому конопатка є обов'язковою при будівництві будинку.

Для процесу конопатки стін використовують різний матеріал, але в більшості випадку використовують, повсть або клоччя, мох, джут.
Стрічкова пакля - це добре очищене від різних домішок, а також від деревини льоноволокно. Являє собою стрічку з шириною 15 см, що дозволяє полегшити процес конопатки стін рубаного будинку.

Мох - є найбільш популярним утеплювачем з ряду причин: він є натуральним антисептиком і не вбирає вологу, на відміну від клоччя. Але сухий мох дуже швидко вивітритися, тому рекомендується його змішувати з клоччям.

Лляна повсть - зазвичай використовується просочений смолою або бітумом.

Джут - найбільш універсальний утеплювач, оскільки в своєму складі містить Лінгвіні, завдяки якому він стійкий до гниття.

Завдяки цим матеріалам, якість конопатки стін залишається високим протягом досить тривалого часу, виключені продуви, накопичення вологи або пилу. На перший погляд, здається, що утеплення швів будинку - завдання просте, і її можна вирішити самостійно, однак цей процес вимагає професіоналізму і певної навички роботи.

Складність процесу конопатки полягає в тому, що під час забивання утеплювача в зазори між колодами може відбуватися підйом колоди. Якщо конопатка зроблена неправильно, то колоди вінця зрушитися вниз. При неправильної конопатці колоду вінця сповзе. Утеплювач необхідно так вбити в шви, щоб колода піднялося не сильно і було забезпечено якісне утеплення. Конопатку прийнято виконувати кілька разів: спочатку - після установки зрубу на місце, потім - через півтора року після усадки будинку. Матеріали з волокна, які використовуються при конопатки кладуть рівним шаром, поперек паза. В ідеалі, волокна по обидві сторони повинні виступати з пазів. При проведенні конопатки стін використовуються конопатки (спеціальний інструмент, у вигляді лопаточки) і калатало.

Конопатка стін дозволить зробити Ваш будинок не тільки затишним, але і теплим.



[15.02.2017][Деревянные дома]
Как построить деревянную баню (0)


Просмотров: 839 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0