Суббота, 18.05.2024, 07:51
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2014 » Декабрь » 18 » Системи обробки будинків з деревини
17:15
Системи обробки будинків з деревини

На сьогоднішній день існує величезна кількість систем обробки дерев'яних будинків. Як правило, всі вони пов'язані з типом несучих конструкцій, можуть мати в своїй основі:
зруб (стара російська традиція),
дерев'яний каркас (європейська традиція),
комбінацію зрубу і дерев'яного каркасу (системи "дропплог" американо-канадської традиції),
складатися з деревометаличні елементів.
Відмінною конструкцією зрубу є несуча конструкція дерев'яної стіни з колод, складена вінцями. Вінці зв'язуються по краях "в лапу"; по вертикалі - стисками-нагелями або шипами. Стиснення вінців шипами є необхідною умовою системи обробки будинків з деревини, якщо використовується не вистояти брус і його висихання відбувається вже у зібраній конструкції. Між вінцями в якості ізоляції прокладають просмолену клоччя, просочений бітумом повсть, мох, мінераловолокністие стрічки і джгути.
Системи "дропплог" є комбінованої каркасно-брусової технологією. Вінці з бруса виконують і несучу функцію, і функцію зовнішньої обробки; каркас - несучу функцію і елементи кріплення теплоізоляції і внутрішньої обробки. Деревометаличні елементи системи "ММС-Ельовіт" складаються з тонкошарових металевих вкладишів, захищених дерев'яними пеналами-оболонками, оброблених від загоряння і гниття спеціальними складами. Зовнішні щити стінових панелей можуть бути виконані у вигляді сайдингу або облицьовані листовими матеріалами: цементно-волокнистими або фіброцементними плитами.
  Як відомо, деревина - один з найбільш древніх будівельних матеріалів, що характеризується високою декоративністю, прийнятними міцності та теплофізичними властивостями. Деревина пропускає повітря, що дозволяє створювати сприятливий мікроклімат, незважаючи на загальновідомі її недоліки:
горючість,
зміна декоративних властивостей,
гниття.

Основними завданнями системи обробки будинків з деревини є захист деревини від впливів атмосферних явищ або форс-мажорних обставин, а також зміна декоративних властивостей покриття відповідно до смаків і можливостями замовника. Необхідно пам'ятати, що дерево не є достатнім теплоізолятором, в будинках з деревини потрібна додаткова ізоляція конструкції.

На сьогоднішній день, крім рубаних колод, в будівництві застосовується "лафет" і "полулафет", оциліндрованої колоди, струганий брус, клеєний брус. Стає популярним пазогребеневі з'єднання брусів. Фасади з оциліндрованих колод і бруса вже самі по собі мають достатню архітектурну виразність і не припускають використання додаткових оздоблювальних систем. У цьому випадку обмежуються фарбувальними системами з остаточним покриттям лаком або фарбами.

 




[20.02.2013]
Конопатка будинки з оциліндрованих колод (1)


Категория: Натуральне утеплення будинку | Просмотров: 889 | Добавил: FreeDOM | Теги: Системи обробки будинків з деревини | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0