Пятница, 17.05.2024, 09:35
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2014 » Октябрь » 25 » Технологія конопатки зрубу. Як правильно конопатіти?
16:38
Технологія конопатки зрубу. Як правильно конопатіти?

 

Будь-яке дерев'яна будівля, зібране з цілісних колод, має властивість усадки деревини в результаті природної усушки. В результаті цього, межвенцовие і кутові шви здавалися раніше щільним, цільним підставою стіни зрубу починають виглядати як погано зібраний паркан, з щілинами і нерівностями між кожним колодою. Повітря, маючи вільний доступ до будівлі, проникає в нього і створює усередині приміщення холодну, некомфортну атмосферу взимку і сухий, гарячий, спека влітку. Для усунення таких ущелин необхідна повторна конопатка всієї будівлі зрубу. Який інструмент необхідно застосовувати для такої роботи: металеву лопатку, або дерев'яну, спробуємо розібратися в різниці між металом і деревиною, в нашій статті. 
виконання конопатки - конопатних робіт 

Зазори між колодами зрубу починають конопатіть від першого вінця, за годинниковою стрілкою, набиваючи паклю або джутову набивку спеціальною лопаткою. На думку професійних теслярів-конопатники, найкращим інструментом вважається конопатка, вистругана вручну з деревини дуба у вигляді лопатки, на одному кінці і зручною ручки з металевим обручем на іншому. Така лопатка не має багато ваги, зручна в роботі і не допускає відколів деревини, як це буває, при роботі з металевою конопаткою. 
утеплювач з джутової мотузки 
Застосовувати краще утеплювач з джутової мотузки, тому, що це зручніше, так як, джут можна підібрати по розміру ущелини між колодами. Джутова мотузка не схильна цвілі, гнили і володіє хорошими теплоізоляційними властивостями, також її не розривають і не розтягують птахи, як це відбувається з клоччям. 
Категорично не можна виробляє конопатку, переходячи від однієї стіни до іншої, тільки будівельник, далекий від технології роботи, по конопатці зрубів з деревини, може зробити таку роботу. Справа в тому, що при конопатці стіни в одному місці, відбувається поступових підйом колод і пониження, в протилежному. Такий перекіс, всієї дерев'яної конструкції прибрати практично не можливо і будівля виглядає, як перекошена хатинка. 
Другою помилкою, якої припускаються дуже часто, горе-умільці, розклинювання вінців колод зрубу. Для них така робота економить час і сили, для Вас додає терміни усадки, втрату розмірів зрубу, спочатку встановлених при його складанні, а головне перекіс кутових з'єднань. При такому веденні робіт конопатка будівлі буде виконана неправильно і холодне повітря через кілька днів знову стане надходити всередину приміщення. 

Правильна конопатка виконується по периметру, при цьому набувається ряд за рядом, ні яких особливих зусиль при конопатці застосовувати не можна. Стрічка, або мотузка з льону, джуту, або клоччя поступово набивається лопаткою між колодами, до повної укладання між колодами. При такому способі забезпечується герметичне з'єднання всіх колод і кутових з'єднань. До початку конопатки рекомендується повторна обробка зазорів між колодами антисептичними складами. Краще. Щоб вона була зроблена кілька разів, просочування деревини в такому випадку стане глибокою і деревина між колодами буде менше схильна процесам гниття і утворення цвілі. 
Кращим рішенням, з виконання робіт по якісної конопатці, буде звернення до добре зарекомендували себе майстрам і фахівцям які виконували таку роботу, не одноразово і бажано, щоб декілька знайомих Вам людей, дали рекомендації з таких фахівцям. 
Треба розуміти, що конопатка зрубу робота відповідальна, що вимагає не однієї години роботи і чим краще і ретельніше буде виконана конопатка і дотримана технологія конопатки, тим менше Вам, надалі, доведеться оплачувати надмірну трату, на опалення дерев'яного будинку і підтримки в ньому належної, плюсової температури.




[25.10.2014][Натуральне утеплення будинку]
Способи утеплення, конопатки дерев'яного зрубу будинку. Поради і відгуки експерта. (0)


Категория: Натуральне утеплення будинку | Просмотров: 766 | Добавил: FreeDOM | Теги: Технологія конопатки зрубу. Як прав | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0