Пятница, 17.05.2024, 05:35
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 5 » Збудувати хату, а не дрова наломати.
18:27
Збудувати хату, а не дрова наломати.


Дикий зруб. По-дідівськи або по-сучасному? Ви скажете, що вибір дизайну і проекту будинку - це справа смаку. А на смак і колір - товариша немає! Яке відношення це має до будівництва дерев'яного будинку? Та саме безпосереднє. Адже будівництво починається не з проекту, а з мрії побудувати свій будинок. І тут дуже важливо вловити відмінність: як будівництво дерев'яних будинків відрізняється від будівництва цегляного будинку? На перший погляд - все просто. Але, ні! Всі знають, що цегляний будинок можна в будь-який час "переодягнути" в новий фасад, змінити штукатурку, зробити набризк іншої фактури, навіть дерев'яною вагонкою можна обшити. А от з будинком з колоди і бруса так зробити не вийде. Як правило, краса таким будовам надається раз і назавжди. Варто зазначити, що колір дерев'яного будинку можна поміняти в будь-який час. Узагальнюючи будівельну практику, можна сказати, що є такі типи дерев'яних будинків:
Дикий зруб.Кут будинку

. З дикої тесаної колоди (дикий зруб), в цьому випадку будинок виглядає як у казці - крислатий, дивний і таємничий, приворожує своєю незвичайністю. Будувати його важко. Багато ручної роботи з підбору колоди, по правильного укладання її в стіну, щоб забезпечити герметичність швів між вінцями і гармонійність зовнішнього вигляду. Такі хати - зруби будували в глухій тайзі, далеко від пилорам, коли важлива була швидкість зведення.
2. Зруби з лафетного бруса (коли початок і кінець колоди мають різну ширину, але сам брус готується однакової товщини). Це був найпоширеніший вид будівництва в позаминулому столітті. Варто зауважити, що це самий практичний спосіб здешевити будівництво дерев'яних будинків. Мінімум відходів. Середня швидкість будівництва.
3. Профільований клеєний, або не клеєний брус. По всій довжині має постійні параметри висоти і ширини вінця, що досягається за рахунок профілювання на чотиристоронніх верстатах (може бути оциліндрований). Якість обробки поверхні бруса в такому варіанті - найвище, точність монтажу конструкцій - ідеальна. А про швидкість - і говорити не доводиться - найвища, тому що не треба робити ніякої підгонки бруса по висоті і ширині. Всі деталі будівництва - уніфіковані і виготовляються на конвеєрі.
4. Є ще такий вид дерев'яних будинків - каркасний. Але його, швидше за все, можна віднести до будинків зі змішаною структурою наповнювача стін. Тільки каркас такого будинку виконується з деревини, а наповнювачем служить мінеральна вата або пінополістирольні плити. Будівництво дерев'яних будинків такого типу за швидкістю не поступається зведення зрубів з профільованої колоди.

Будинок профільованого брусу у кожного краю своя історія дерев'яного домобудівництва. По виду зрубу фахівець відразу розгледить різницю в споруді будинку і скаже які дерев'яні будинки в Казані побудовані, а які у підніжжя Карпат.
Кожному хочеться мати свій неповторний по дизайну і проектом будинок. Комусь  важливо щоб будинок був практичний, комусь  важливо, щоб будинок був сучасний, а комусь  хочеться, щоб будинок був побудований такий в якому жив його дід. А на смак і колір - товариша немає! Але є будівельні компанії, у яких великий досвід цього специфічного будівництва.
Саме до них ми рекомендуємо звертатися і дослухатися наших порад при будівництві, щоб помилок будівництва було якомога менше. Закінчився час, коли горе-майстри, які одноразово побували на будівництві, загордилися з себе архітекторів і дизайнерів і сміливо беруться махати сокирою за половину ціни. Оцінюйте будівельників, адже вам треба, щоб Вам Збудувати хату, а не дрова наломати!




[05.02.2017][Деревянные дома]
Станок для точного виробництва деталей з брусу (0)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 509 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0