Пятница, 17.05.2024, 08:00
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2014 » Декабрь » 18 » Кілька слів про стінах в дерев'яних будинках
16:48
Кілька слів про стінах в дерев'яних будинках

Зрубні конструкції є найдавнішим способом будівництва дерев'яних будинків, на якому і понині грунтується дерев'яна архітектура в Росії, Фінляндії та Швеції, тобто країнах, багатих лісом, оскільки витрата деревини при зрубної будівництві великий. Будинки з колод міцні і теплостійкі, а також надзвичайно виграшні в естетичному плані. Стіни можуть виводитися в один шар, завдяки сучасним високоточним способам обробки колоди підганяються настільки щільно, що вінці мають мінімальні зазори. Колоди можуть бути не тільки оциліндрованнимі, а й обтесаними у вигляді бруса. В останні роки зводять будинки зі стінами з двошарового бруса, і не тільки з горизонтальним, але і вертикальним розташуванням колод. Стіни з бруса у два шари краще зберігають тепло.
Одна з особливостей будь-якої деревини - її гігроскопічність, тобто хороше вологопоглинання. Найчастіше колоду або брус сохнуть природним шляхом - у вже зведеній конструкції. Будівництво будинків за фінською технологією передбачає сушку деревини в спеціальних камерах, що допомагає знизити рівень вологи в деревині до 11-16%. Найкращим рішенням при будівництві срібних будинків є використання клеєного бруса. Стовбур дерева розпилюється на тонкі дошки, які висушуються, а потім склеюються екологічно чистим клеєм. Вологи в такому брусі - 8-12%. В результаті розпилювання колоди знімається внутрішнє напруження, тому клеєний брус майже не схильний до деформації і усадки. Клеєний брус має гребінчастий профіль, що дозволяє підганяти бруси максимально щільно, створюючи стіну, рівну по теплоізоляційним властивостям суцільний.

Каркасний спосіб - найдавніший спосіб будівництва будівель, відомий з часів неоліту. Найбільший розвиток цей спосіб отримав у фахверковому будівництві, поширеному в Німеччині, Голландії, скандинавських країнах: дерев'яний каркас заповнювали утеплювачем, в основному соломою, змішаної з глиною. Стіни штукатурили або обшивали дошками. Сучасне каркасне будівництво взяло за основу традиційний спосіб зведення фахверків.

Якщо при зрубної конструкції будинку зовнішні та внутрішні стіни є несучими, то при каркасній системі основним конструктивним елементом є кістяк, що вимагає заповнення. Переваги каркасної конструкції в тому, що вона економічніша в порівнянні зі зрубної, швидше зводиться, має значну міцність при мінімальних витратах матеріалу і дозволяє вносити зміни в планування будівлі в процесі будови.

Ринок будматеріалів пропонує панелі зі всіляких сучасних матеріалів. Всі сендвіч-панелі містять всередині найкращий теплоізолятор - повітря, вони не вбирають вологу і, отже, не промерзають. Всередині будинків з "сендвіч-панелей" сухо, навіть якщо приміщення довго не опалювалося, що особливо актуально для сезонних споруд.

 




[26.10.2014][Натуральне утеплення будинку]
Чим конопатити брусовий будинок (0)


Категория: Натуральне утеплення будинку | Просмотров: 777 | Добавил: FreeDOM | Теги: Кілька слів про стінах в дерев'яних | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0