Пятница, 17.05.2024, 06:53
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 5 » Басейн в деревяному будинку з брусу
18:23
Басейн в деревяному будинку з брусу

Басейн в деревяному будинку з брусуВода. Одна з самих улюблених стихій людини. Людина майже вся складається з води. І не дивно, що кожен, хто має власний маєток, хотів би мати і власний басейн в деревяному будинку з брусу. Чи критий, чи не критий, чи теплий, чи без підігріву - але свій шматочок водойми, щоб в спекотний день  поринути у прохолоду цілющої води, або після бані стрибнути в море адреналіну.В багатьох басейн асоціюється з великим залізобетонним котлованом обкладеним плиткою. Однак, це все - історія.
Сучасні басейни - це вишуканий дизайн, новітні технології, привабливий вигляд та інтеграція у інтер’єр вашого будинку. А якщо будинок дерев’яний? А дерево не буде гнити? А довго прослужить басейн? Це цілком актуальні питання , що виникають перед нами, коли ми бажаємо отримати цей шматочок водної стихії. Сьогодні існує багато способів здійснити цю мрію. Від самого знайомого - залити бетонну чашу і оздобити її керамічною плиткою, закінчуючи сучасними інженерними рішеннями - монтажем басейну на основі полімерних матеріалів.
Про звичайний захист деревини , який треба виконати в дерев’яному будинку ми говоримо в розділі нашого сайту "Захист деревини". Однак, коли мова йдеться про захист деревини, що контактує безпосередньо з водою, ми детальніше зупинимось на особливостях її захисту. Найголовніше - басейн в дерев’яному будинку так само природній як і в цегляному. Властивості деревини легко поглинати та легко віддавати зайву вологу призводить до того що в закритих басейнах, які знаходяться в будинку з брусу не утворюється конденсат на стінах. Це зумовлено ще й тим, що дерев’яні стіни - тепліше від кам’яних і не призводять до осідання конденсату. А всі інші переваги та недоліки басейнів  - є спільні як для будинків з брусу, так і для будинків з інших матеріалів. Що ж ми рекомендуємо для будівництва приміщень, в котрих ви збираєтеся влаштувати басейн? Перш за все - захистити перший вінець (перші вінці) зрубу від постійного намокання влаштувавши бортик по всьому периметру басейну. Це може бути підмурований бортик з цегли чи бетону та облицьований разом із підлогою декоративною плиткою. Це може бути й облицювання стін басейну пластиковою вагонкою чи панелями, по яких бризки будуть стікати в чашу басейну та інші.Один із способів підвищення довговічності приміщення з басейном - використання спеціальних порід  тропічної деревини стійких до вологи, чи здатних постійно перебувати під водою. Це таки породи як тик, кумару, іроко, падук, талі та інші. З доступних видів деревини можна використати модрину. Згадаємо, що Венеція стоїть на сваях з модрини. Це стосується і стін, це стосується і трапів та настилів. Деревину, що постійно контактує з водою обробляють проварюванням в натуральній оліфі, або просочують креозотом.  Це стосується дубових та інших свай, з яких будують причали.


Не зважаючи на ідеальні властивості деревини поглинати та віддавати вологу - не треба нехтувати елементарною вентиляцією приміщень з басейном.
Басейн в інтерєрі деревяного  будинку з брусу. Смерекова хата. СхідницяЯкщо до басейну  виходять двері парної чи сауни , то після закінчення банних процедур залишайте відкритими двері, щоб тепле повітря просушило стіни. Технології монтажу самого басейну є загальними для любих приміщень. Однак, якщо ви задумали придбати басейн розміром 3м*4 м то передчасно продумайте спосіб в який суцільна збірна конструкція басейну попаде в середину приміщення. Великі габарити таких каркасних конструкцій не завжди дозволяють використати такий моноблочний каркас з пластику. Тоді прийдеться застосовувати технологію зварювання пластикових елементів вже в середині приміщення. Розміри таких збірних моделей можуть обмежуватись тільки вашою уявою та товщиною гаманця.Слід окремо згадати про фарби та лазурі для обробки деревини. Практика показує, що використовувати комбіновані засоби захисту - менш надійно. Кращим варіантом є застосування спеціальних речовин, що не вимиваються водою, та утворюють всередині деревини стійки до розчинення з’єднання. Просочування деревини - єдиний гарантований спосіб що максимально продовжить строк життя дерев’яних елементів вашого басейну. Такими засобами обробляють опори причалів, настили у воді, стовпці пірсів та дерев’яних сходів під водою. Після того як деревина вже оброблена такими засобами можна застосовувати декоративні покриття з кольором або натуральні масла. Басейн у внутрішньому приміщенні - не тільки гідротехнічна споруда, але й елемент дизайну. Організуйте максимальне освітлення для нього, щоб підкреслити красу дерева та води. Скажемо "так" басейну в дерев’яному будинку!




[05.02.2017][Натуральне утеплення будинку]
Утеплювач швів деревяного будинку (0)


Просмотров: 472 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0