Пятница, 17.05.2024, 06:45
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 13 » Будинки з дерева: яка деревина краще?
21:03
Будинки з дерева: яка деревина краще?

Дерев'яні будинки будували головним чином з сосни, як найбільш доступного матеріалу. З тих пір мало що змінилося в даному питанні. У Росії як і раніше будують із сосни. Це невипадково й пояснюється сукупністю якостей, якими володіє сосна, а саме: міцна, щільна, мало усихає, стійка від розтріскування, стійка проти гниття, зносостійка, несучковатая, Колки, легка, з прямим стовбуром, доступна і має оптимальне співвідношення ціни і якості сировини  з дерева.

 

Деревина для деревяних будинків

 

Властивість деревини     Ступінь
Міцність    Висока
Густина    Висока
Вологість    Мало всихає
Твердість    Низька
Стійкість до розтріскування    Висока
Стійкість до гниття    Висока
Зносостійкість    Висока
Сучкуватість    Низька
Колкість    Висока
Легкість    відповідає
Прямота стовбура    відповідає
Доступність    Легка
Якщо порівняти її з іншими деревними породами, то вона, мабуть, лише за деякими параметрами буде поступатися іншим матеріалам. Сосна поступається модрині по стійкості від гниття і від розтріскування, але не значно, модрині поступається на 1 / 3 по міцності, а також дуба, у якого стійкість до стирання вища.

 

Проте, кожна порода, якої сосна поступається за деякими показниками, є більш дорогою (на порядок дорожче).

Якість деревини залежить від місця зростання сосни. Найкращим матеріалом для будівництва є сосна, що виростає на півночі. Тому при виборі матеріалу будівництва з дерева необхідно враховувати цей момент.

 


 
Вибираємо дерево для будинку


Існує близько 100 видів сосни в помірному, трохи в тропічному поясі Північної півкулі, у південних широтах зазвичай росте в горах.

Серед цих видів частина використовується як декоративні, частина для паперової, меблевої промисловості. Для будівельних робіт використовуються головним чином сосна звичайна, гнучка, смолиста, болотна, корейська, карибська, густоцветная.

У Японії, наприклад, найпоширенішим видом є так звана густоцветная сосна, що досягає 30 м у довжину, що володіє непоганими технічними якостями. Найпоширеніша в Японії, так як характерна для її ландшафту.

У східній частині Північної Америки поширена сосна смолиста, яка володіє близькими до сосни звичайної властивостями, але є більш твердою.

У Росії найбільш часто використовуваними видами є сосна звичайна і сосна гнучка.

У північних районах будинки з дерева частіше будують з сосни, що звичайно росте в Архангельській область, Комі, Бурятії. У довжину досягає 40 метрів. Володіє високими технічними якостями, особливо що росте на сухих місцях: 10% вологість, опір вигину - 690 кг/см3, об'ємна вага - 0,55. За своїми механічними властивостями, легкості обробки ріжучими інструментами та малому об'ємною вагою є основною деревної породою в житловому будівництві.

Сосна гнучка, в довжину досягає 20-25 м. Має добрі механічні властивості, легка, м'яка, тому часто вживається як будівельний матеріал.

Рання деревина сосни - жовтувато-біла (шириною від 20 до 80 річних шарів), різко відрізняється від червонувато-бурою деревини ядра.

Сосна має такі властивості як: висока колючість, досить виражена смугаста текстура. Ці дві властивості визначають застосування сосни при виконанні великих елементів, так як при дрібних - не будуть використані всі її можливості.Крім того деревина сосни неоднорідна, що є ще одним доказом на користь великих елементів. Сосна добре ріжеться і пиляється, особливо якщо в сосні мало смоли.




[18.12.2014][Натуральне утеплення будинку]
Строительство дома. Возведение рубленных стен. (0)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 459 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0