Пятница, 17.05.2024, 05:35
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 1 » Чим краще накривати дах будинку?
17:14
Чим краще накривати дах будинку?

Чим краще накриватидах будинку?Зібралися якось три поросяти Наф, Нуф і Ніф. І сперечаються: Чим краще накривати дах будинку? І кожен свинтус по-своєму хвалить свій дах. Поросят в наявності - тільки троє, а покрівлі для даху існує безліч видів. Розглянемо деякі з них, тому як оглянути все - не вистачить часу. Обмовимося, що розглядати рулонні, мастичні, мембранні, наливні, види покрівлі в цій статті не будемо. Розглянемо загальні характеристики тих видів покрівлі, які найбільш часто використовуються для накриття даху дерев'яного будинку.

Бітумна покрівля. ФотоБітумна черепиця - один з найпоширеніших видів покрівлі саме в будівництві дерев'яних будинків з бруса. Співвідношення ціна і якість - як не можна краще підходять до зовнішнього вигляду зрубів з колоди і бруса. Мала кількість відходів при монтажі складних за формою дахів. Широка гамма кольорів і рельєфного малюнка. Легке транспортування. Вимагає наявність на конструкції даху суцільного підстави для монтажу. Складається м'яка черепиця з скловолокна, целюлозного або азбестового картону, просоченого бітумом або гумо-бітумом. Як правило, листи такої покрівлі є самозаклеюваними. Термін служби - до 30 років.

Покрівля з соломи. ФотоСолома (тростина) - вкрай рідко використовується в  житловому будівництві, проте користується великим попитом для організації стилізованих під старовину альтанок, хат, будинків, зрубів з дикого бруса. Чи не довговічне і не міцно. Але красиво, чарівно і романтично. І в сучасний час на Україну є цілі селища в Придніпров'ї, які промишляють спеціальні види очерету й експортують в країни Європи для ексклюзивного будівництва. Жоден з поросят собі зараз будинок так крити не буде. Хоча, точно відомо, що цю декорацію кладуть поверх існуючої герметичної покрівлі. І солома або очерет грають тільки декоративну роль.


 
Металочерепиця. ФотоМеталевий профіль (металочерепиця) - гучний вид покрівлі! Чому гучний? Це самий гуркітливий вид покриття для даху. Вітер, дощ і особливо град створюють шумовий ефект який не дивлячись на хорошу звукоізоляцію проникає в приміщення будинку. Висока надійність, краса рельєфного малюнка, доступність на ринку і невисока ціна - запорука успішності цього покриття для дахів. Це один з різновидів оцинкованого листа з нанесеним тонким шаром захисного покриття. В залежності від товщини шару і матеріалу покриття, ціна за метр квадратний дуже сильно відрізняється. Має порівняно невелика вага, проста в монтажі. Композитна черепиця. структураКомпозитна черепиця - належить до новітніх розробок покрівельних матеріалів. При її проектуванні  були інтегровані декілька технологій і властивостей різних видів покрівлі: метал, полімер, пісок (кремній). Ще вона називається "алюцинк". За своїм зовнішнім виглядом композитна черепиця нагадує натуральну керамічну. Звукоізоляційні властивості у неї краще ніж у сталевих листів за рахунок нанесення базальтової крихти під полімерне покриття. Але і ціна на такий вид продукції відповідає високим експлуатаційним характеристикам.

Керамічна черепиця. ФотоКерамічна черепиця - характеризується класичним зовнішнім виглядом. Середньовічна надійність і довговічність доведені історією. Ця черепиця століттями продовжує радувати око, покриваючи замки і фортеці Європи. Вогнестійка, стійкість до сонячного випромінювання та інших агресивних середовищ. Не страшні їй і перепади температури. Дуже добре поглинає шум, і "прозора" для магнітного поля Землі, що немало важливо для людей, які вважають такий фактор основоположним для збереження здоров'я. Недоліки: велика вага, дорожнеча транспортування, потрібно посилена кроквяна система конструкції даху. Складність укладання теж робить цей вид покрівлі доступним не для всіх будівельників та забудовників.

Шифер. ФотоШиферний лист - (штучний шифер) застосовується досить давно. Здобув славу в радянські часи при будівництві в приватному секторі. Довговічний, термін життя покриття - до 50 років. У зв'язку з використанням для виробництва азбесту швидко втратив популярність, але використовується при будівництві господарських споруд. При покритті стійкими сучасними фарбами може використовуватися як дешева альтернатива дорогим покриттям. Фарбований шифер має знижений вологопоглинання, що призводить до збільшення морозостійкості покрівельних аркушів.
Кожен порося вибрав свій дах. Тому що на кожен товар є свій покупець! А чим краще накривати дах будинку? Вирішуйте самі.




[15.02.2017][Деревянные дома]
Как построить деревянную баню (0)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 491 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0