Пятница, 17.05.2024, 09:35
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 4 » Дерев'яні вікна. особливості
19:18
Дерев'яні вікна. особливості

Дерев'яні вікна. особливостіТі, хто будує дерев'яний будинок на етапі проектування навіть не замислюється про те, що краще: дерев'яні вікна або пластикові? Продавець і виробник кожного з цих вікон приведе 1000 аргументів "за" і "проти". Сучасні вікна відрізняються між собою не тільки матеріалом виготовлення, але і деякими конструктивними особливостями. По надійності вони приблизно порівнюються між собою, все залежить від якості матеріалів і виробника, від того які технології захисту використані при виробництві. З точки зору дизайну та естетики останнім часом ці два типи вікон практично не відрізняються. Давно вже випускаються пластикові вікна, декоровані під будь-яку деревну фактуру. Використання склопакетів - стандартно для обох видів вікон.
Що потрібно знати про особливості дерев'яних вікон раз вже ми захотіли придбати дерев'яні вікна? У цій статті ми розглянемо деякі властивості дерев'яних вікон (євровікон).Деревина - натуральний матеріал. Не будемо цитувати безглуздих фраз про те, що дерев'яні вікна робляться з спеціально вирощених для цього дерев. На жаль, така інформація зустрічається на сторінках інтернету. Просто вимоги до сировини, що використовується для виробництва - висока. Під час обробки та підготовки бруса для подальшого складання вікна деревина просочується спеціальним складом, що запобігає передчасному старінню деревини. Використовувані сучасні технології захисту деревини забезпечують термін експлуатації вікон до 50 років при правильному догляді за ними. Деревина вважається кращим теплоізолятором. Низький рівень теплопровідності виключає появу містків холоду у віконних рамах, тому не утворюється конденсат.
Конструкція дерев'яних вікон. ФотоСправедливості заради, розвіємо міф про те, що деревина "дихає" і повітря в будинку від цього буде свіже. Покрите захисними складами вікно, пофарбоване сучасними фарбами та лаками не пропускає повітря так само як і пластикове! Навіщо обманювати людей обіцяючи їм кисневий обмін в приміщенні?! Ці питання дерев'яними вікнами регулюються шляхом використання сучасних систем відкривання і ухилу віконних стулок. Але оскільки деревина може змінювати свою вологість - цю властивість і називають у переносному сенсі "дихати". Періодичне використання спеціальних емульсій та лазурів, які на капілярному рівні пропускаю повітря і затримують воду, посилюють природні захисні властивості деревини.

Сучасні євровікна і новітні конструкції забезпечують високий рівень шумоізоляції, не дивлячись на те, що дерево є хорошим провідником звуку. Використання спеціальних ущільнювачів в дерев'яному профілі зроблять шум дощу і проїжджаючої машини недоступними для вашого дерев'яного будинку. Величина шумоізоляції на 70% залежить від структури склопакета і використовуваного ущільнювача. У сучасних дерев'яних конструкціях використовується двокамерний або трикамерний склопакет. Саме він найбільше впливає на шумоізоляцію.
Дерев'яні вікна використовуються людством з незапам'ятних часів і не захищалися від вогню. Але застосовуватися захисні склади для протипожежної безпеки та обробки вікон стали порівняно недавно. У вогні деревина тривалий час зберігає свою міцність і не плавиться як пластик. А вікна, в яких конструкційний брус оброблений антипіренами можуть утримувати поширення вогню до однієї години.


 
Вікна в дерев'яному будинку. ФотоВикористання сучасних конструкцій, систем захисту від води і сонця, якісна обробка забезпечують довговічність дерев'яних євровікон. Вікна з дерева витримують зміни температури від -50 до + 50 градусів. Використання сучасних фарб на водній основі додадуть вашим вікнам будь-який бажаний колір, збережуть вид структури деревини. Для продовження терміну служби вікон використовувати необхідно фарби з ультрафіолетовими фільтрами. Вони не вигорають і захищають конструкцію від руйнування під дією сонячних променів. З деякими застереженнями скажемо, що фурнітура дерев'яних вікон нічим не відрізняється від фурнітури для пластикових вікон. Використання спеціальних карнизів, відливів і декоративних накладок призводить до того, що дерев'яні вікна є безальтернативним рішенням при будівництві дерев'яного будинку. Про монтаж вікон читайте у статті Монтаж вікон в дерев'яному будинку. Дерев'яні вікна для будинку або для дачі демонструють високий соціальний статус людини і благополуччя власника будинку, гармонійне єднання з природою.




[25.10.2014][Натуральне утеплення будинку]
Способи утеплення, конопатки дерев'яного зрубу будинку. Поради і відгуки експерта. (0)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 472 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0