Пятница, 17.05.2024, 06:17
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 5 » Фундаментні та дренажні роботи
18:54
Фундаментні та дренажні роботи

Вибір фундаменту дерев'яного будинку - дуже не просте питання. Дерев'яні будинки від

різняються про інші строітельніх об'єктів за технологіями зведення. Вибір фундаменту для них залежить від багатьох факторів. На рішення єтого питання впливає вага конструкції, властивості грунту, особливості ландшафту і візуальне сприйняття дизайну конструкції. Який фундамент вибрати для дерев'яного будинку зі зрубу? Як буде себе почувати цей фундамент в грунті при різніх температурах?


Враховуємо, що дерев'яні будинки значно легше цегельного або бетонного, беремо це до уваги. Значить можна застосовувати для таких конструкцій прості та легкі фундаментні системи. Використання масивних стрічкових заглиблених фундаментів для дерев'яних будинків - проста трата грошей. А якщо проектом задумані підземні частини будинку, то доведеться будувати глибокий фундамент який не боїться грунтової вологи. Одночасно необхідно осушити землю біля такого фундамнта і організувати дренаж ділянки. Питання організації дренажу не повинен стояти окремо від побудови фундаменту! Ми часто стаємо свідками того, як у вже зведеному будинку починаються дренажні роботи, обкопка фундаменту, прокладаються дренажні труби, проводяться роботи по осушенню земельної ділянки.


 
Дренаж участка и фундаментаПравильно організований дренаж ділянки дозволить у зимовий період скоротити навантаження тиску води на стінки фундаменту, продовжить його термін служби. Також, досить серйозні фундаменти, аж до пальових, під дерев'яні будинки доводиться робити на слабких, заболочених грунтах. Щоб спростити ці роботи - виробляють дренаж ділянки.

При використанні стовпчикового фундаменту важливо щоб ділянка під ним був сухий. В зимовий період суха грунт ділянки не піддає механічним впливам стовпи фундаменту при обдиманні промерзлого вологого грунту. В цьому випадку дренажні труби можуть прокладатися і безпосередньо між стовпів фундаменту.

Мінуси стовпчастого фундаменту для будинку або бані:

Фундамент для будинку не дозволяє будувати погріб або підвал;
Потрібен дренаж грунтів, щоб вони не були схильні до переміщень або пучінню;
Підходить тільки для дуже легких будов.

Деякі властивості грунтів і порядок розрахунку фундаменту описаний на нашому форумі в розділі фундаменти.
Щоб не переробляти потім пропонуємо вивчити послідовність робіт при Органицації фундаментних і дренажних робіт.:

1. Виконати проектні роботи, розрахувати необхідні навантаження і вибрати тип фундаменту, який дренаеж ділянки вибрати для будівництва, які використовувати дренажні труби.
2. Провести розмітку дренажу і фундаменту одночасно, тому що вони обидва є земельними роботами. Виконати земляні роботи (викопати отвори під палі і розробити траншеї в які укладутся дренажні труби). Засипати подушку з піщаної або гравійної суміші. Зарити дренажні труби.
3. Виконати бетонні роботи по заливці основних несучих елементів (монтаж паль, стовпів або ж заливка бетону в опалубку). Передбачити в бетоні можливі входи інженерних комунікацій і вентиляції.




[18.12.2014][Натуральне утеплення будинку]
Бревенчатые дома. Деревянное домостроение (1)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 428 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0