Пятница, 17.05.2024, 09:35
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2013 » Февраль » 20 » Конопатка дерев'яної лазні
20:35
Конопатка дерев'яної лазні
Конопатка дерев'яної лазні

Конопатка дерев'яної лазні Наскільки високоякісним не було б дерево, як би воно не піклувалася про температуру приміщень, для того, щоб лазня з дерева була по справжньому якісної і теплою, необхідно прикласти певні зусилля. Після того, як стіни лазні підсохли і дали повну осадку, для запобігання попадання холодного повітря крізь щілини між колодами необхідно провести конопатку стін.

Конопатка дерев'яної лазні необхідна для того, щоб добитися якнайкращої герметичності і ущільнення стін. Матеріалом, за допомогою якого проводиться робота по конопатці стін, є мох, пішак, клоччя або повсть. Інструмент для конопатки стін повинен використовуватися спеціалізований. Лопатка для ущільнення стін виготовлена, як правило, з дерева твердих порід, таких, як бук, ясен, дуб, і має вигляд загостреного клина з рукояткою. Крім неї використовується дерев'яна калатало. Інструмент можна підготувати самостійно. Після того підходить час самого процесу конопатки стін.

Існує два способи, за якими може проводитися конопатка дерев'яної лазні, «в розтяжку» і «в набір». Якщо вибір ліг на конопатку «в розтяжку», то робота будується таким чином: з клоччя виготовляється своєрідна пасмо, яка приставляється до пазу і вдавлюється за допомогою лопатки. Ущільнювати необхідно ретельно, повторюючи процес до того моменту, поки клоччя повністю не заповнить щілину, або паз. Після того, як щілина заповнена з черговою клоччя скочується валик, який обмотується невеликою кількістю попередньо витягнутого невеликої кількості раніше утрамбованої клоччя, і вставляється в щілину. Після проведення даної процедури, валик силою вбивається в щілину за допомогою лопатки і калатала, поки вона повністю не заповниться валиком.

Конопатка дерев'яної лазні «в набір» проводиться в тому випадку, коли є необхідність заповнити широкий паз або щілину. Для проведення процедури необхідно звити з клоччя довгі пасма, діаметр яких складе близько 2мм. Після з пасм роблять набір петлею, які й забиваються в паз. Ущільнюється клоччя спочатку по верхній кромці колоди, а після вже по нижній. Кількість використаних пасм залежить від ширини паза. Виробляють конопатку, починаючи з нижнього паза, а після робота проводиться по всьому залишився периметру нижнього вінця. При цьому конопатка однієї стіни окремо суворо заборонено, оскільки з цієї причини може статися перекіс зрубу і потрібно його повна розбирання.

Після того, як конопатка зовнішньої частини закінчена, можна переходити до внутрішніх робіт. Усередині лазні конопатку потрібно провести два рази. Перший раз, коли зроблена остаточна зборка, а другий після того, як зруб дав повну осадку. І тільки після того, якщо є бажання, можна виробляти обшивку стін вагонкою.



[28.01.2017][Деревянные дома]
Вибір часу будівництва дерев'яного будинку (0)


Просмотров: 863 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0