Пятница, 17.05.2024, 05:49
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2013 » Февраль » 20 » Конопатка лазні з дерев'яних колод
21:03
Конопатка лазні з дерев'яних колод
Навіть саме високоякісне дерево, не може забезпечити повне збереження температури в приміщенні. Щоб дерев'яна лазня дійсно була якісною і теплою, потрібно докласти деяких зусиль при будівництві.

У період, коли стіни лазні вже підсохли і дали остаточну усадку, необхідно провести Законопачування стін. Це запобіжить проникненню холодного повітря, протягів через щілини між колодами.

Конопатка лазні з дерев'яних колод забезпечує високий рівень герметизації і ущільнення стін. Для цих робіт використовуються такі матеріали, як мох, пенька, повсть або клоччя. Для конопатки стін використовується інструмент, спеціально придуманий для цих цілей. Лопатка для Законопачування щілин стін виготовляється цілком з твердих порід дерева і має вигляд клина з рукояткою, загостреного до краю. Крім лопатки використовується калатало - щось на зразок киянки. Інструмент для конопатки можна виготовити самостійно, а можна знайти в інструментальних магазинах.

Є два способи проведення конопатки дерев'яної стіни лазні: «у набір» і «в розтяжку».

Конопатка «у растяжку» проводиться таким чином: клоччя згортається в тонку і довгу пасмо і прокладається в пазу, потім вона поступово вдавлюється в щілину за допомогою лопатки. Ущільнення необхідно проводити ретельно, так щоб клоччя повністю заповнила паз. Після того, як паз буде заповнений, з ще одного шматка клоччя потрібно скачати валик, цей валик обмотати невеликою кількістю клоччя, витягнуті з паза, потім валик приставити в щілини і затрамбовать його туди за допомогою лопатки і калатала. Необхідно повністю перекрити паз між колодами цим валиком з клоччя.

Конопатка «у набір» проводиться тоді, коли між колодами утворився широкий паз або щілину. Для цього потрібно зібрати паклю в довгі пасма діаметром 2-3 мм. З пасм зробити петлі і забивати їх у паз. Кількість пасом потрібно підбирати залежно від ширини паза.

Конопатка проводиться колами по периметру лазні знизу вгору. На кожному вінці спершу конопатять верхній паз потім нижній. Ні в якому разі не можна проводити ущільнення тільки однієї стіни, це може призвести до перекосу зрубу.

Конопатка проводиться з обох боків стіни - спершу зовні лазні, потім всередині. Зсередини ущільнення можна провести в два шари - перший раз відразу після зведення стін, а другий, коли вони вже дадуть повну усадку. Після Законопачування стін дерев'яна лазня готова до обробки вагонкою.



[25.10.2014][Натуральне утеплення будинку]
Що таке джут? Види джуту. (0)


Просмотров: 917 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0