Воскресенье, 19.05.2024, 05:24
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2014 » Ноябрь » 22 » конопатка зрубу
19:50
конопатка зрубу

  Конопатка срубаПрофессіонально проконопачених будинок або лазня це запорука теплоти і затишку в холодну пору року. Конопатка надійно захищає від несприятливого впливу вітру, вологи, високої або низької температури. У дерев'яному будинку або лазні конопатка і окосячка є найголовнішими роботами. Від якості цих робіт залежить майбутнє Вашої оселі.

      Зовсім недавно люди конопатили мохом або клоччям і не думали про естетичність, їх завданням було якомога краще зберегти будинок теплим і комфортним для постійного проживання. З появою нових матеріалів для межвенцового утеплення та конопатки порядок робіт залишився колишнім. Наприклад, в рубаних будинках або лазнях і раніше використовують мох або клоччя в якості міжвінцевого утеплювача, але конопатят в основному льноватином. У будинках і лазнях заводського виробництва в якості міжвінцевого утеплювач використовують джут або льноватин, а конопатят все тим же льноватином. Багато Власники будинків з оциліндрованих колод вважають, що їм не потрібна конопатка, так як підгонка колоди в таких будовах дуже точна і в поєднанні з Міжвінцевий утеплювач дає хороший захист від холоду. Думка таких Власників міняється тільки тоді коли відбувається усадка і з'являються тріщини в колодах і зазори починають пропускати холодне повітря. Такі процеси згубно впливають на стан паза.

Існує два сучасних варіанти конопатки:

Конопатка срубаКлассіческій - це коли конопатят спочатку зовнішній периметр, потім конопатят всередині. Такий порядок не допускає перекосу будови. Використовують в цьому випадку в основному льноватін. Якість матеріалу визначається наявністю в ньому багаття і сторонніх включень. Особливу увагу слід приділити кутах, еркерів і рубаним фронтонам. Шов конопатки має бути відносно рівним і пружним. Бажано просочити шви лаком, а в ідеалі просочити тим же лакофарбовим покриттям, яке буде наноситися на стіни. Це робиться для того щоб виключити попадання вологи в шви, а також від висмикування конопатки птахами.
Декоративний - це коли конопатят спочатку зовнішні стіни, потім конопатят внутрішні. Внутрішні стіни конопатят таким чином, щоб укласти декоративний канат (шнур, мотузочок). Кріпити декоративний канат найкраще на фінішні цвяхи, причому використовувати потрібно мідні цвяхи, так як оцинковані кидаються в очі.
Увага! Роботи з конопатці будинку або лазні краще виконувати в наступній послідовності:

встановити окосячку вікон і дверей;
по необхідності обрізати (отторцевать) зовнішні кути на потрібну довжину але не менше 25 см .;
відшліфувати;
проконопатити;
підготувати стіни до фарбування;
нанести лакофарбове покриття;
      Такий порядок позбавить вас від непотрібних витрат. Наприклад, якщо спочатку проконопатити, а потім почати шліфування, то конопатка обов'язково пошкодитися.

Порядок виконання робіт

      Усунення щілин, здійснюване після монтажу окосячкі, створює хорошу теплоізоляцію. На перший погляд конопатка зрубу може здатися простою роботою, проте виконати її правильно можуть лише фахівці, які мають навички та знання тонкощів технології.

      Конопатку зрубу спочатку здійснюють по всьому периметру зовнішньої його сторони. По закінченні зовнішніх робіт аналогічні дії проводять з внутрішньої сторони.

Конопатка зрубу будинку Спочатку матеріали для утеплення з виступом приблизно 50-100 мм укладають між колодами. Після цього в пазах між вінцями заповнюються всі щілини. Вдруге конопатку зрубу роблять тільки після остаточної усадки. Для даних робіт застосовується традиційні пакля, льноватін, а також, джут та інші натуральні та синтетичні матеріали.

      Нагадуємо, що Ви можете детальніше дізнатися про матеріали, що використовуються як міжвінцевого утеплювача і конопатки, в розділі «Корисне» стаття «Міжвінцевий утеплювач» ..




[30.01.2017][Деревянные дома]
Автоматизуємо відкриття воріт (0)


Категория: Натуральне утеплення будинку | Просмотров: 805 | Добавил: FreeDOM | Теги: Конопатка зрубу | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0