Воскресенье, 19.05.2024, 04:55
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2014 » Ноябрь » 22 » Конопатку дерев'яного зрубу ДОМУ І ЛАЗНІ
21:25
Конопатку дерев'яного зрубу ДОМУ І ЛАЗНІ


Конопатка зрубу - технології і вибір матеріалу прокладки.

Для створення максимально комфортних умов для проживання в дерев'яному будинку необхідно подбати про заходи додаткової теплоізоляції. У ході висихання зібраного зрубу відбувається часткова усадка вінців. В результаті цього між ними утворюються нерівномірні щілини, які можна закласти тільки за допомогою спеціальних прийомів конопатки.

ТЕХНОЛОГІЯ конопатку зрубу.
Технологія конопатки зрубу досить складна для людини, який далекий від будівельного процесу. Тому оптимально буде довірити цей виробничі процес професіоналам своєї справи.

Не дивлячись на це потрібно знати основні технологічні моменти конопатки:

виробляти конопатку рекомендується тільки через рік після установки зрубу на постійне місце розташування;
проведення оздоблювальних робіт до закінчення конопатки не припустимо;
від використовуваного для конопатки матеріалу залежать споживчі властивості будови і термін його експлуатації без капітального ремонту;
після завершення конопатки будинку або лазні з колоди висота будови повинна збільшитися лише незначно, приблизно на п'ять сантиметрів при стандартній висоті будови.
У загальних рисах процес конопатки зрубу виглядає як закладення віконних щілин на зиму. Необхідно пройти по всіх без винятку місцях дотику окремих частин зрубу. Деяку роль в швидкості проведення та вартості конопатки має спосіб рубки. Кутові з'єднання зрубу повинні проконопачівают в першу чергу. Після завершення закладення всіх щілин проводиться обробка спеціальним джутовим шнуром. Цей же матеріал запобігає випаданню утеплювального матеріалу і забезпечує його збереження протягом тривалого часу. У ході конопатки велике значення має її якісне ущільнення.

Який матеріал найбільш підходящий для конопатки?
В даний час найчастіше для конопатки зрубів використовується: клоччя лляна і мох природний.

При виборі на користь клоччя лляної споживач отримує меншу вартість, високий ступінь ізоляції і більш просту технологію виробництва робіт. За рахунок цього пакля в якості утеплювального матеріалу використовується набагато частіше.
Однак не варто забувати про такий екологічно чистому матеріалі з високими споживчими властивостями, як мох. Саме з його допомогою утеплювали і конопатили зруби будівельники з давніх часів. Сьогодні мох, як ні коли затребуваний на увазі того, що конопатка з його допомогою дозволяє заощадити кошти і отримати відмінні результат. Конопатка зрубу за допомогою моху дозволяє створювати прекрасні умови для збереження деревини під час експлуатації. Практично всі види мохів мають високий ступінь гігроскопічності. У ході експлуатації мох постійно виділяє велику кількість інсектицидних і знезаражувальних летких речовин. Помічено, що будинки, в яких зруби проконопатили за допомогою природного матеріалу, вкрай рідко піддавалися псуванню гнильними бактеріями і комахами шкідниками.

Чого варто побоюватися при конопатка ВДОМА?

Якщо конопатка зрубу будинку або лазні довірена стороннім особам, то необхідно стежити за точним дотриманням як технології процесу, так і використання тільки екологічних матеріалів.

Багато бригади з метою економії коштів і часу на роботу використовують мінеральну вату для конопатки зрубу. Це вкрай шкідливо, тому що:

дані матеріали в процесі експлуатації постійно виділяють велику кількість токсичних для людини речовин;
мінеральна вата не володіє достатнім ступенем теплоізоляції;
цей утеплювач не розрахований на тривалий експлуатаційний період, в результаті цього теплоізоляція будинку або лазні порушується вже через два роки після здачі в експлуатацію.
Інформація по темі:




[18.12.2014][Натуральне утеплення будинку]
Утепление домов (0)


Категория: Натуральне утеплення будинку | Просмотров: 1469 | Добавил: FreeDOM | Теги: Конопатку дерев'яного зрубу ДОМУ І | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0