Пятница, 17.05.2024, 05:36
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 5 » Новий замок в будівництві зрубів
18:36
Новий замок в будівництві зрубів


Кріплення брусу без виступів . На підприємстві освоєно ще один вид замку для з'єднання дерев'яних деталей з клеєного брусу. Новою цю технологію складно назвати. Однак, на прохання наших замовників та партнерів по будівництву дерев'яних будинків ми впровадили у виробництво форму кріплення деталей без виступаючих торців брусу. Не зважаючи на те, що виступаючі торці брусу надавали шарму дерев'яній конструкції, новий будинок зібраний за такою технологією не втратив своєї привабливості, він отримав класичні обриси щитового будинку.
Очевидно, що конструкція будинку з таким замком буде економічно вигідніша замовнику. Адже ми позбуваємось виступаючих торців класичних зрубів з колоди. Вони несли скоріше декоративну функцію та надавали певний процент міцності довгій стіні.

Кутове зєднання брусу в деревяному будинку. ФотоВ цьому замку надійність кріплення не суттєво, але знижується. Як кажуть: у кожної медалі є  дві сторони. Кутові з'єднання деталей та переруби посередині стіни в такому кріпленні оздоблюються накладною декоративною дошкою. Для надання міцності конструкції при виготовленні такого замку ми використовуємо додатковий нагель (Нагель - дивитися в словнику).  Декоративна дошка захищає замок від прямого попадання сонячного проміння, від дощу та робить стіну більш привабливою. Під неї можна дати додатковий шар ущільнювача для утеплення кута будинку.
Провівши приблизні розрахунки економії матеріалу (від об'єму стін ) середнього будинку з мансардою можна стверджувати що на 3-5% об'єм стін зменшиться.
Замовнику необхідно приймати рішення на чию користь віддати перевагу. 3-5% економії на вартості стін чи більші витрати сировини з більшою надійністю в будівництві зрубів.
На перший погляд виконання такого замку при з'єднанні виглядає просто. Однак, слід зауважити. що оздоблювальні дошки повинні мати ковзну конструкцію, щоб будинок при усадці не відірвав кріплення цих декоративних планок. Це викликано особливостями усадки вертикальних та горизонтальних конструкцій деревяних будинків.




[28.01.2017][Деревянные дома]
Як почати будувати зруб (0)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 478 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0