Пятница, 17.05.2024, 06:53
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2013 » Февраль » 20 » Способи конопатки зрубів будинків і бань
20:43
Способи конопатки зрубів будинків і бань
Способи конопатки зрубів будинків і бань

Конопатка зрубів будинків і бань може бути виконана двома способами - «в розтяжку» і «в набір».

Конопатка зрубів «в розтяжку» проводиться як первинна конопатка. У процесі складання дерев'яного зрубу утеплювач укладається волокнами поперек колоди. Певна частина матеріалу для конопатки залишається висіти на стінах. Якщо такі «хвости» достатні за розміром, кінці утеплювача підбираються, скручуються валиком і забиваються в паз. Такий спосіб конопатки називається «в розтяжку», оскільки необхідно скручувати кінці утеплювача таким чином, щоб захопити сусідні кінці, які висять на стінах. Щоб виконати таку операцію, потрібно злегка розтягувати валик уздовж шва. Валик повинен скручуватися певної товщини, інакше виникнуть проблеми з процесом його забивання в щілину. Професіонали в сфері конопатки зрубів будинків і бань моментально визначають товщину валика і забивають його таким чином, щоб валик по всій довжині був цілісним.


Конопатка «у набір» може застосовуватися в якості другої конопатки або ж з метою заповнення пазів і щілин великих розмірів. Основна відмінність від конопатки «в розтяжку» полягає в тому, що нитка для конопатки виготовляється заздалегідь з утеплювача. Іншими словами, береться полотно утеплювача і скручується з нього валик потрібної товщини і довжини. Тільки потім цей валик забивається в паз. Шви, які необхідно ущільнити, далеко не завжди мають однакову товщину, валик ж виготовляється однакової товщини протягом усієї довжини. Коли в процесі конопатки зустрічаються шви, розміри яких більше, валик згортають своєрідними петлями - два-три рази на одному місці, щоб утеплювач рівномірно заповнив всю щілину. Саме тому такий спосіб конопатки називається «в набір», тобто набирають потрібну товщину утеплювача складаючи утеплювач петлями. Знову ж таки, професіонали без особливих проблем визначають кількість петель утеплювача, які необхідні для заповнення щілини певної товщини. Конопатка - дуже трудомісткий процес, оскільки утеплювач ущільнюється два рази - по верхній і по нижній кромках валика, а потім вирівнюється.

Незалежно від того, першим або другим способом проводиться конопатка зрубу будинку, лазні, утеплювач повинен бути скручений в досить щільний джгут, який буде повністю заповнювати шов.



[19.03.2013][Конопатка Видео материалы]
Кривой конопатка (0)


Просмотров: 932 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0