Среда, 15.05.2024, 22:43
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2014 » Декабрь » 18 » Технології будівництва будинків з деревини
17:19
Технології будівництва будинків з деревини


В останні роки виробники дерев'яних заміських будинків все більше і більше тяжіють до конструкцій, в яких замість масиву дерева (целікових колод) використовуються полегшені пиломатеріали.
Тим не менш, масив використовується при рубці рублених, зведенні брусових будинків або будинків з оциліндрованих колод. Така технологія передбачає укладання матеріалу горизонтально один на одного і з'єднання між собою нагелями. Рубана стіна, таким чином, крім теплового захисту виконує функцію несучої конструкції. У полегшеному будівництві застосовують дошки різної товщини. З них виготовляють вертикальну опорну конструкцію - каркас, обшитий з обох сторін також дошками. У внутрішню порожнину, що утворилася укладається ефективний утеплювач. Така технологія отримала назву дропплог. У ній матеріал розташовується як вертикально (вертикальні стійки-опори), так і горизонтально (дерев'яна і плитна обшивка). Зовні такий будинок нічим не відрізняється від брусового. В основі технології дропплог лежить старий фахверковий (фахверк являє собою каркас, утворений системою горизонтальних і вертикальних елементів і розкосів з дерев'яного бруса) спосіб будівництва, застосовуваний в Європі протягом тривалого часу. Раніше він складався з вертикально-кутового каркаса, заповненого кам'яним матеріалом, тепер роль заповнювача грає утеплювач. Полегшені будинки будувати зручніше, технологічнішими і вигідніше. Вони виходять легкими, при зведенні не потрібно потужна підйомна техніка. Деревина витрачається набагато економніше і з матеріалу, використовуваного при будівництві одного брусового будинку, можна побудувати три полегшених. Ліси витрачається в два-три рази менше і, відповідно, так само зростає прибуток на кількість вкладених «кубів», зберігається екологія. І ще один важливий плюс розглянутої технології: полегшені будинки не дають усадку. Тому із завершення будівництва «коробки» можна відразу ж приступати до обробки. У будинках з деревомассіва треба вичікувати більше року!
Піонером і законодавцем способу будівництва дропплог є фінська компанія «Lapponia House». Їй належить першість у розробці цього способу і застосуванні його на практиці. Спочатку, коли цей спосіб тільки почали застосовувати, до нього ставилися з упередженням і в основному будували з цілісного лісу. Але свою роль зіграла технологія обробки деревини перед її вживанням. Всихання дерева і його усадка є основною проблемою в будівництві дерев'яних заміських будинків. Компанія постаралася вирішити її, застосувавши спеціальні печі для сушіння деревини. Використовували всі наявні досягнення і ноу-хау. В результаті після обробки деревина виходила чудовою, не давала усадку, не гнила, залишалася недоступною заводиться шашіль (основному ворогові дерев'яних конструкцій) і навіть набувала водовідштовхувальні властивості.
Таким чином, було доведено, що при застосуванні новітніх технологій навіть такий старовинний матеріал для будівництва будинків, як деревина, знову викликає до себе інтерес!

 




[20.03.2013][Конопатка Видео материалы]
Установка в межвенцовый зазор уплотнительного шнура (3)


Категория: Натуральне утеплення будинку | Просмотров: 969 | Добавил: FreeDOM | Теги: Технології будівництва будинків з д | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0