Пятница, 17.05.2024, 09:00
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2015 » Апрель » 10 » Утеплення будинку з натуральних матеріалів - моху, льону та джуту
02:31
Утеплення будинку з натуральних матеріалів - моху, льону та джуту

Вибір синтетичних утеплювачів для будинку сьогодні досить великий. Але все частіше власники дерев'яних приватних будинків замислюються про екологічність і безпеки для здоров'я використовуваних матеріалів. Тому використання натурального утеплювача для стін будинку стає все більш популярним.

Утеплення мохом - традиції, перевірені часом
При зведенні зрубу або будинку з бруса необхідно ущільнювати простір між вінцями щоб уникнути появи щілин. Задача матеріалів для ущільнення - максимально захистити будинок від втрат тепла. Тобто вони покликані виконувати роль утеплювача. В якості натуральних утеплювачів використовують різні природні матеріали: мох, льон, джут, пробку, водорості та інші.

У чистому вигляді натуральні утеплювачі для будинку використовуються не надто часто. До таких можна віднести мох. Його нерідко застосовують для утеплення перекриттів бань, так як завдяки такому важливого властивості, як гігроскопічність, мох добре вбирає вологу і швидко висихає. Волога не скупчується в міжвінцовому просторі і не руйнує дерево. Крім того мох володіє високими бактерицидними властивостями і є відмінним природним антисептиком. Це вберігає його від гниття. При нагріванні мох виділяє приємний запах, що сприяє створенню розслаблюючій атмосфери. Для утеплення вінців використовують мох сфагнум, ягель, зозулин льон. Необхідно дотримуватися правил зберігання, щоб мох НЕ пересох і не втратив еластичність. При пересиханні він ¬¬начінает рассипаеться.

 

Утеплювачі з льону - надійний спосіб збереження тепла та захисту деревини
Утеплювач з льону має ряд переваг. Він легкий і еластичний, не викликає алергії, добре регулює вологість в приміщенні, не гниє. Лляної утеплювач служить довго, так як не має усадки і не руйнується під впливом зовнішніх факторів. Льон - дихаючий матеріал, що створює в приміщенні комфортну атмосферу. До недоліків можна віднести горючість матеріалу. Для зменшення горючості виробники додають до складу утеплювача солі бору або обробляють поверхню вогнезахисними складами. Придбати його можна в тюках або рулонах.

Льняна стрічкова пакля використовується як теплоізоляційного матеріалу для будинків ручної рубки і зі звичайного бруса. Ширина стрічок стандартна - 15 см. Більш дорогий лляна повсть може бути різної ширини, і його можна використовувати для утеплення будинків з оциліндрованих колод і профільованого бруса. З коротких волокон льону виготовляють щільні плити і мати різноманітних розмірів. Їх використовують для утеплення стін заміських будинків з облаштуванням обрешітки.

Мох і пакля як утеплювач мають і свої недоліки. Вони легко спалахують і добре горять, робота з ними досить трудомістка і займає багато часу. Як прокладний матеріалів між вінцями можна використовувати також паклю і пеньку. Пакля являє собою волокнистий матеріал, що залишається після первинної обробки льону або конопель. Пенька - волокна конопель. Так як конопля не вирощують для промислового використання на території нашої країни, пенька практично не застосовується. Можна придбати утеплювач з конопель, вироблений за кордоном.

Але він досить дорогий.
Джут - південна рослина для захисту від північних холодів
Все більшої популярності набуває утеплювач з джуту - джутового тростини, що росте в ряді країн. Джутове волокно має високу міцність і хорошими теплоізоляційними властивостями. Високий вміст лігніну забезпечує гігроскопічність матеріалу і захист від гниття. Джутова пакля має приємний золотистий колір, близький до свежеструганной дереву.
До недоліків цього матеріалу можна віднести грубу і ламку структуру. Щоб пом'якшити негативні якості джуту, при виробництві до нього додають льон в якості наповнювача. З суміші виготовляються джутовий і льноджутовая повсть. Повстяна стрічка робиться різної ширини, що дозволяє легко підібрати необхідний варіант для колод і бруса певного розміру.

Скільки потрібно натурального утеплювача для найкращого ефекту
При розрахунку необхідної кількості натурального утеплювача для дерев'яного будинку враховується в першу чергу матеріал, з якого зводиться будинок. Залежно від цього визначається також необхідна щільність теплоізоляційного матеріалу. Для будинків з клеєного бруса, не схильних до усадки, достатньо щільності 300-400 г / м2 і товщини ущільнювача 3-4 мм. Збільшення цих параметрів може привести до порушення конструкції будови. Для оциліндрованих колод або пиленого бруса потрібна щільність приблизно в два рази більше - 600-700 г / м2. Можна використовувати два шари менш щільного матеріалу. Для будинків ручної рубки кількість і щільність утеплювача визначається залежно від якості роботи теслярів. Особливо ретельно слід конопатіть кутові з'єднання.

Існують і інші види натуральних утеплювачів, що виготовляються з природних матеріалів. Для цього застосовується пробкова крихта, солома, водорості, целюлоза. В спресованому вигляді вони застосовуються для утеплення стін, перекриттів, дахів.
Синтетичні сумішеві утеплювачі - альтернативний варіант натуральним матеріалам
Для поліпшення характеристик і позбавлення від негативних сторін натуральних матеріалів для утеплення виробники випускають синтетичні сумішеві утеплювачі, які мають у своєму складі як натуральні, так і штучні компоненти. Наприклад, термоджут межвенцовий містить 15% поліефірного волокна, що додає утеплювачу пружність, м'якість, формоустойчивость.

Утеплювачі роблять також на основі бавовни, вовни. Сумішеві і синтетичні теплоізоляційні матеріали зручні в роботі, приємні на дотик, але штучна складова перешкоджає природній вентиляції повітря між вінцями.




[26.10.2014][Натуральне утеплення будинку]
Чи потрібно конопатити брусовий будинок і чому (0)


Категория: Натуральне утеплення будинку | Просмотров: 898 | Добавил: rosadmin | Теги: Конопатка, утеплення будинку, льон | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Апрель 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0