Пятница, 17.05.2024, 05:13
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2013 » Февраль » 20 » Утеплення дахів дерев'яних котеджів
20:32
Утеплення дахів дерев'яних котеджів
Захистити дах від вітру, шуму, високої температури і сезонних опадів можна, якщо при будівництві будинку правильно її утеплити. Уважний підхід до вибору покрівельного матеріалу, чітке виконання правил експлуатації допоможе ізолювати горищне приміщення від холоду і значно утеплити всю будівлю.
Утеплення скатних дахів

Утеплення дахів дерев'яних котеджів в принципі не відрізняється від подібних робіт по відношенню до цегельних або будь-яким іншим будовам. Найчастіше утеплюють скатні дахи, застосовуючи двошаровий утеплювач, шару якого обов'язково повинні укладатися, перекриваючи один одного. Якщо застосувати більш тонкий шар утеплювача, то при проникненні теплого повітря, він буде віддавати вологу, що призведе до виділення конденсату на кроквах. Дерев'яні дахи в цьому випадку швидко прийдуть в непридатність.

Для утеплення дахів застосовують пінопласт, слабка гнучкість якого вимагає додаткової герметизації швів за допомогою монтажної піни. В якості утеплювача більш широке застосування отримала мінеральна вата, яку виготовляють у вигляді плитки або рулонів.

Покрівлю, де горищні приміщення не призначені для житла, влаштовують без теплоізоляції. У цьому випадку підлоги горища утеплюють згідно вищеописаної технології. Якщо ж на горищі передбачена ще одна житлова кімната, то за допомогою утеплення скатів можна не допустити витік тепла з горищного приміщення. Дерев'яні перекриття, які мають велику кількість швів, також необхідно ущільнити. Це призведе не тільки до утеплення горища, але й створить додаткову звукоізоляцію.
Утеплення плоских дахів

Для утеплення плоских дахів роблять стяжку зовні поверх перекриття, а потім виконують ті ж роботи зсередини. Утеплювач закріплюють за допомогою планок, набитих перпендикулярно прокладеним кроквах. Іноді застосовується капроновий шнур, який натягують по заздалегідь вбитих в крокви цвяхах.

Пінопласт не вбирає воду, тому в приватних будинках найчастіше застосовують гідроізоляційні матеріали, які здатні збільшити свою теплопровідність за рахунок поглинання надлишкової кількості вологи. Зверху утеплюючий шар бажано прошити гіпсокартоном по всій площі покрівлі. Для додаткової гідроізоляції на її поверхню можна нанести шар поліуретанової фарби.

Кваліфіковані будівельники допоможуть вам створити затишок і тепло у вашому домі, якісно і швидко виконавши роботи по утепленню покрівлі та горищного приміщення.



[05.02.2017][Деревянные дома]
Камін своїми руками. (0)


Просмотров: 951 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0