Пятница, 17.05.2024, 07:27
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 13 » Узаконення будівництва
21:09
Узаконення будівництва

Узаконення будівництва. Необхідно знати. ФотоУзаконення будівництва - це питання останнім часом стає дуже поширеним. Десятиліттями люди жили з радянських часів в будинках і не всі з них мали на нього документи. І коли постає питання про продаж чи дарування будинку - виявляється що нема всіх законних документів щоб провести державну реєстрацію купівлі чи дарування. 
Інколи трапляється і так , що будинок збудований а після цього ми намагаємося ввести його в есплуатацію та узаконити будівництво. Економлячи кошти ми будуємо приватні будинки господарським способом. Саме це і стає в майбутньому підставою для перевірок і штрафів архітектурними комісіями, БТІ, комісіями містобудування.
Що необхідно знати з цього питаня при узаконенні свого будівнитва чи реконструкції.
Якщо будинок збудований самочинно (без дозволів ) то на сьогоднішній день (на дату публікації статті) питання його реєстрації регулюється Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Наказом Минрегіону від 24.06.2011 № 91 «Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до ним, громадських будинків I і II категорій складності, які побудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж »(діє з 25.07.2011 року).
Введення в експлуатацію самовільно збудованих будинків передбачає оформлення звіту про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об'єкта.

Щоб ввести в експлуатацію самовільно побудований будинок, потрібно пройти  послідовність дій для його узаконення і зібрати мінімальну потрібну документацію. Введення в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів відбувається на підставі реєстрації Декларації про готовність об'єкта до експлуатації в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю за місцем знаходження об'єкта 

За своєю складністю введення в експлуатацію може поділятися на певні види. Це залежить, в першу чергу, від розмірів (площі) самовільно побудованих будинків чи приміщень і давністю їх побудови.
Для прикладу наведемо перелік процедур які треба виконати для узаконення самочинного будівництва будинку зведеного до 2010 року.
Перелік дій для Узаконення будівництва збудованого до 2010 року :
для будинків площею менше 300 кв.м
Узаконення будівництва. Необхідно знати1. Виготовлення технічного паспорта БТІ
2. Виконання технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж будівель зі складанням Звіту про проведення технічного обстеження організацією, яка має відповідну ліцензію
3. Підготовка пакету документів для реєстрації Декларації про готовність об'єкта до експлуатації в інспекції ДАБК
4. Оформлення протоколу про адміністративне правопорушення, сплата штрафу за самовільне будівництво.
5. Подання копії Декларації місцевому органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням об'єктам
6. Підготовка та подання документів до інспекції ДАБК, отримання зареєстрованої Декларації про готовність об'єкта до експлуатації
7. Організація підготовки пакету документів та подання заяви до Головного управління економіки та інвестицій щодо розрахунку суми пайового внеску в розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Організація сплати пайового внеску та отримання довідки про сплату пайового внеску або отримання довідки про звільнення від сплати
8. Організація внесення змін в технічну документацію з приводу прийняття об'єкта в експлуатацію (зняття примітки в технічному паспорті про самовільне будівництво)
9. Оформлення Свідоцтва про право власності та його державна реєстрація
10. Укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об’єкт необхідних для його функціонування ресурсів (води, газу, тепла, електропостачання)
Перелік дій для Узаконення будівництва збудованого після 2010 року (якщо площа менша 300м2) :
1. Отримання висновку органу архітектури щодо відповідності намірів забудови земельної ділянки містобудівній документації.
2. Отримання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки - основний документ для початку виконання проектних робіт.
3. Отримання технічних умов спеціалізованих служб щодо вимог при проектуванні інженерних мереж.
4. Погодження проектної документції зі службами, що видали технічні умови (в разі необхідності).
5. Затвердження проектної документації.
6. Підготовка пакету документів, подання заяви та отримання дозволу на виконання будівельних робіт (реєстрація Декларації початок виконання будівельних робіт) в інспекції Держархбудконтролю.
7. Виготовлення технічного паспорта БТІ.
8. Організація підготовки пакету документів та подання заяви до Головного управління економіки та інвестицій щодо розрахунку суми пайового внеску в розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Організація сплати пайового внеску та отримання довідки про сплату пайового внеску.
9. Введення в експлуатацію завершенного будівництвом (реконструкцією) об'єкта - реєстрація в інспекції Держархбудконтролю Декларації про готовність об'єкта до експлуатації.
10. Подання копії Декларації місцевому органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням об'єкта.
11. Організація внесення змін в технічну документацію з приводу прийняття об'єкта в експлуатацію (зняття примітки "Не прийнято в експлуатацію").
12. Оформлення Свідоцтва про право власності та його державна реєстрація.
13. Укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об’єкт необхідних для його функціонування ресурсів (води, газу, тепла, електроенергії)
Перелік дій для Узаконення будівництва збудованого до 2010 року :
для будинків площею більше 300 кв.м
1. Отримання висновку органу архітектури щодо відповідності намірів забудови земельної ділянки містобудівній документації.
2. Отримання будівельного паспорта. В цьому випадку отримання містобудівних умов і обмежень не потрібне. Розробка проектної документації здійснюється за бажанням Замовника.
3. Подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт до інспекції Держархбудконтролю.
4. Виготовлення технічного паспорта БТІ
5. Введення в експлуатацію завершенного будівництвом (реконструкцією) об'єкта - реєстрація в інспекції Держархбудконтролю Декларації про готовність об'єкта до експлуатації
6. Подання копії Декларації місцевому органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням об'єкта.
7. Отримання Рішення сесії місцевої ради або виконкому про визнання права власності.
8. Організація виготовлення Свідоцтва про право власності в БТІ.
9. Реєстрація Свідоцтва про право власності в сільській раді. Оригінал Свідоцтва про право власності
10. Реєстрація Свідоцтва про право власності в БТІ.
11. Укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об'єкт необхідних для його функціонування ресурсів — води, газу, тепла, електроенергії
Як бачимо, узаконення будівництва після того як будинок вже збудовано - складний процес. Він вимагає багато часу та зусиль. Досвід показує , що в органах виконавчої влади ніхто не підкаже як зробити цю процедуру більш дешевою та не тривалою в часі.  Тому ми рекомендуємо звернутися до фахівців цієї справи, які надають такі послуги за гроші. Економії коштів не отримаєте , але здоровя та нерви збережете! Необхідно знати, що найкращий варіант - це формування всього пакету документів для узаконення будівництва відповідно до законодавства. 




[01.06.2014]
Чем отличается джут иглопробивной от термоджута? (0)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 587 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0