Пятница, 17.05.2024, 09:00
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 5 » Використання клеєного брусу в будівництві будинків.
20:05
Використання клеєного брусу в будівництві будинків.

Щоб зрозуміти і по гідності оцінити клеєний брус, як і по відношенню до будь-якого матеріалу, потрібно зробити порівняльний аналіз, виявити всі переваги і недоліки. Клеєний брус - це три шари деревини, які скріплені між собою спеціальними складами. Перший плюс такої конструкції - це непотрібність тривалого часу для сушіння готового матеріалу. Внаслідок цього дерев'яні будинки з клеєного бруса практично не мають усадки. Ще одне полегшення,властиве клеєного бруса, в процесі будівництва дерев'яних будинків,відбувається завдяки використанню спеціальних кріплень, типу «паз-шип».Особливість даної технології очевидна. Дерев'яні будинки збираються з легкістю конструктора, і весь процес займає мінімум часу.
Одна з найголовніших, основних умов, що пред'являються як до зрубів , так і до конструкцій з клеєного бруса - це екологічна безпека матеріалів і технологій. Можна сміливо констатувати, що клеєний брус ця умова з гордістю витримує. До речі, давно виявлено, що деревина  має корисні, цілющі властивості навіть після зрубу дерева. Перешкоджає виникненню пилу і небезпечних бактерій у будинку. Ці загальновідомі факти властиві дерев'яним будинкам будь-якої конструкції. А ось клеєний брус має додаткові характеристики. Він виконує роль природного кондиціонера вічного дії.
Проходячи через пористу будову матеріалу, повітря сприяє природної вентиляції в приміщенні. Тому в будинках з клеєного бруса завжди оптимальна вологість і температура. Дуже важливим плюсом, особливо для клімату з «морозними сюрпризами», яким володіють будинку з клеєного бруса , є їх природна теплоізоляція. А це істотна економія на енергоносіях.
Мінуси у конструкцій з клеєного бруса також є. В основному, це велика вартість клеєного матеріалу по відношенню до вартості профільованого брусу. Ну і, звичайно ж, недовговічність по відношенню до бетону. Але і тут є фактори  що перекривають дані недоліки. Дорожнеча нівелюється швидкістю складання, відсутністю необхідності допрацьовувати конструкцію після усадки, а також надійністю. А недовговічність перекривається екологічною чистотою, а також здоров'ям мешканців такого житла. Адже бетон не володіє такими цілющими властивостями, як дерево .




[01.06.2014]
Каким образом выбрать качественный межвенцовый утеплитель – джут ? (0)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 479 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0