Лляна олія (Oleum lini) є найбільш цінним джерелом Омега 3 — важливого компоненту мембрани кожної клітини нашого організму, Омега 3 стимулює їх життєдіяльність та активізує процес їх оновлення.
Льон протягом багатьох століть годував, одягав, був головним товаром, який експортували за кордон. Лляна олія завжди була одним з найбільш цінних і важливих продуктів харчування.
Олія льону — це і їжа, і ліки, і косметика. Будь-яка красуня в минулому знала, що вживання в їжу лляної олії, в поєднанні з використанням того ж масла у якості живильного крему (лляна олія дуже добре поглинається шкірою) надає шкірі і волоссю здорового вигляду і допомагає зберегти молодість.
Олія з лляного насіння займала особливе положення серед косметичних засобів красуні Клеопатри. Крім того, що льняна олія була основою абсолютно всіх кремів цариці, вона приймала ванни з льняного і рожевого масла, і у великій кількості вживала лляне масло з їжею.
Лляна олія дуже корисна для живлення головного мозку. Олію льону рекомендується включати у свій раціон людям зайнятим розумовою працею. Олія льону допомагає нашій печінці відновлюватися і нормалізує повністю всю травну функцію організму.
Рекомендується:
— При печії, запорах, гастритах — Покращує роботу жовчних шляхів; — Ефективно бореться з алергічними захворюваннями шкіри (екземи, атопічного дерматиту, псоріаз), сухістю шкіри; — Знижує рівень холестерину в крові; — Знімає симптоми менопаузального синдрому, запобігає розвитку остеопорозу, ревматоїдного артриту; — Знижує активність аденоми простати; — Для профілактики раку грудей, товстого кишечника, простати; — При відновленні після інсультів, стресів, тривалих хвороб.
Протипоказання. Не виявлені.
|