Пятница, 17.05.2024, 09:35
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2013 » Февраль » 20 » Конопатка дерев'яного будинку
20:39
Конопатка дерев'яного будинку
Конопатка дерев'яного будинку - чи можна цього уникнути?
конопатка стін дерев'яного будинку

Конопатка являє собою утеплення проміжку між окремими елементами стіни дерев'яного будинку. Вона забезпечує ефективне усунення всіх зазорів, тріщин, порожнин, через які в будинок може проникнути холодний вуличне повітря. Ця операція є вимушеною, оскільки навіть професіонали не здатні зібрати зруб або стіну з бруса природної вологості без яких-небудь зазорів.

Причина - специфіка деревного будівельного матеріалу, що виражається в серйозній усадці після висихання. Колоди або брус природної вологості при сушінні зменшуються в діаметрі і нерідко деформуються. Це, в свою чергу, призводить до утворення ще більших щілин, а значить, до зниження теплоізоляції стін будинку.

Конопатку доводиться проводити кілька разів - після завершення зведення будинку, через кілька років при явних ознаках триваючої усадки. Ця робота не так вже проста, як здається на перший погляд. Тут потрібна не тільки спецодяг, особливі інструменти і якісний матеріал - клоччя, прядиво, джут, але і певні навички. Утеплювач ретельно забивають в Міжвінцевий простір спеціальною дерев'яною лопаткою із загостреним плоским кінцем, використовуючи при цьому дерев'яний молоток. Роботу починають з нижніх вінців. Утеплювач забивають на всіх стінах, так як при конопатці висота будинку збільшується, а «фрагметарность» цього процесу спровокує перекіс будівлі.

Терміни повного висихання стін будинку залежать від цілого ряду чинників - якість деревної сировини, місця його зростання, часу його заготівлі, кліматичних та погодних умов у місці будівлі будинку, грамотності провітрювання будівельної конструкції. Фахівці вважають, що період повної усадки складає 1-3 роки.

Є інше рішення подібної проблеми - будівництво будинків з бруса профільованого. Цей матеріал проходить ретельну попередню заводську обробку, отже, він позбавлений такого недоліку як велика усадка. Крім того, профільований брус має пази, які вивірені до міліметра. В результаті бруси зістикуються при зборці стіни максимально щільно. Кожен вінець при цьому вкривається полусантіметровим шаром утеплювача, ширина якого трохи перевищує розміри паза сусіднього вінця. Завдяки подібним операціям забезпечується герметичність стіни, а виходить, відсутність протягів і ефективний захист стиків від попадання вологи. Однак фахівці радять все ж здійснювати повторну конопатку через півроку-рік після складання будинку, адже незначною усадці він таки схильний.



[25.10.2014][Натуральне утеплення будинку]
Чим відрізняється джут іглопробивной від термоджута? (0)


Просмотров: 987 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0