Пятница, 17.05.2024, 05:14
Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
 

Главная » 2017 » Февраль » 5 » Розрахунок вартості будинку. Помилки.
18:16
Розрахунок вартості будинку. Помилки.

 

Вартість деревяного будинку з брусу.Ось і настав час, коли наш замовник гортає тисячами сторінки в інтернеті  і вишукує проект будинку. Йому би хотілось, щоб він одночасно отримав креслення, візуалізацію, плани, і бажано ціну на будинок. І кожному хочеться , щоб все крім самого будівництва було зроблено бесплатно та ще й на вчорашню дату. Ми вважаємо - це номально. Але кожен розуміє що треба оплачувати роботу дизайнера, архітектора, конструктора, кошторисника.Усвідомлюємо і той факт, що треба платити за компютери, спеціальні програми проектування та моделювання інтерєрів. Все це вимагає фінансових витрат. І якщо ви в когось на сайті прочитаєте , що це робиться бесплатно - хтось з Вами поводиться не щиро. Звісно, що всі ці витрати включено до вартості будинку, або вартості будівельних матеріалів!
 

Ви питаєте про ціну? Вам відповідають без затримок скільки коштує цілий будинок? Повірте, що з Вами хтось поводиться не відверто. Такі речі неможна видати , як кажуть " с ходу". Вони вимагають розрахунків і часу, перевірки та узгодження великої кількості питань.

Які типові помилки роблять замовники коли пробують самостійно розрахувати вартість будинку та скласти власний проект будівництва? Перелічимо основні:

1. Не враховується вартість проекту та склад калькуляції. Нічого при цьому з точки зору будівництва не змінюється окрім здивованого власника будови щодо коштів, які тануть швидше ніж планувалося. Томущо розрахунок вартості кожного складового компонента вимагає знань не тільки ринкової ціни на матеріал, але й норм його використання на одиницю продукції.


Вартість деревяного будинку з брусу.  В розрахунок беруть тільки чистийй обєм дерева. Наприклад,  порахували стіну розміром 6м і висотою 3м, товщиною 15 см, вирахували обєм деревини рівний  2,7 метри кубічних брусу як сировини. А насправді буде витрачено значно більше, тому що треба врахувати усадку до 5-8%, виготовлення технологічних пазів і швів до 5% від обєму. А при використанні клеєного брусу процент виходу з сировини готової деталі складає 50-60% в цілому. Це повязано із вироистанням заготовок різного профілю і різною кількістю технологічних відходів.

3. План поверху завжди менше реального обєму! Звертайте увагу на розміри зазначені в проектах будинків. Чи вони розташовані по осях стін, чи внутрішніх (зовнішніх ) розмірах? Для будинку рзміром 10*15 метрів похибка розрахунку площі з цієї причини складає 1,5-2 м2.

4. До ефективного обєму ділової деревини, яка впливає на площі кімнат не відносяться так звані "вихлопи" бруса біля замків вінців зрубу. Як правило розмір цього "вихлопу" дорівнює ширині бруса. Наприклад, для 4 стін по 5 метрів довжиною та висотою 3 метри буде витрачено 4*2*3*0.15*0.15= 0,54 метри кубічні готового брусу! (4 кута стін будинку, 2 - кількість "вихлопів" брусу на кожен кут, 3м - висота стіни, 0.15м - товщина брусу, 0.15 -довжина вихлопу).

5. Будь-яка робота на висоті вимагає виготовлення або використання готових риштовок, настилів, містків, які виготовляються з досок, брусків та інших матеріалів. Врахуйте їх вартість або вартість оренди риштовок.

6. У вартість водосточної системи даху включайте вартість оренди та монтажу риштування для роботи на висоті, особливо коли водостічна система робиться після того як дах змонтовано і  риштування для даху знято. Плануйте монтаж вотостоків разом з монтажем даху. Так Ви здешевите монтаж крівлі будинку.

7. Міжвінцевий утеплювач (джут, або льоноволокно, канат). Не забувайте включити його до вартості будинку. За кількістю його треба взяти так само як і будівельного брусу.

8. Звжди перевіряйте перелік робіт які  включені до вашої угоди з будівельниками. Якщо в договорі написано вікна, це ще не означає що цього достатньо для того щоб вікна були змонтовані в стіни. Є близько 10 додаткових аксесуарів що супроводжують монтаж вікон. Перевірте їх наявність в кошторисі.

9. Вставка вікон та дверей. Лиштва, підвіконник, осадні бруски та обсадні коробки - необхідні компоненти, щоб забезпечити правильний монтаж вікон  з врахуванням усадки зрубу. Детально про усадку читайте в статті Усадка стін зрубу. Компенсація усадки.

10. Електрика в будинку - не тільки провода, розетки, вимикачі та щиток з лічильником! Не забудьте включити у плановані витрати арматуру для заземлення, послуги зварника, що буде монтувати заземлення , вартість робіт про проектуванню технологічних отворів в стінових та міжповерхових конструкціях будинку.

Вартість деревяного будинку. Фактори впливу.11. Транспорт. особлива стаття витрат. Постійні поїздки за матеріалами виливаються у кругленьку суму.

12. Огорожа, сторож. Це перші Ваші витрати, що покликані запобігти розкраданню ваших будівельних матеріалів. Вартість таких послуг обовязково враховуйте при початку будівельних робіт.

13. Освітлення майданчику. Звикніть з думкою, що воно буде працювати до тих пір, поки ви не поселитеся в ваш новий дім.

14. Не забувайте про осушення ділянки та дренаж, про влаштування дороги до будівельного майданчику. В нашій практиці були випадки коли влаштування дороги до зони будівництва по вартості було як монтаж цілого даху в будинку.

 

Існує ціла категорія витрат з монтажу та проектування інженерних мереж будинку. Але це - окрема тема для розмови. При розрахунку вартості будинку завжди можна припуститися помилки. Але правильнио складений кошторис - це своєчасно виконані роботи та збережені нерви! Розрахунок вартості будинку буде виконано вчасно і без помилок, якщо ви використаєте програмні засоби розрахунку. На прохання наших замовників ми висислаємо розрахунок у вигляді електронної таблиці. щоб ви самі змогли провести попередню комплектацію будинку в електронному кошторисі.




[25.10.2014][Натуральне утеплення будинку]
Конопатка Дерев'яного Будинки (0)


Категория: Деревянные дома | Просмотров: 450 | Добавил: Kakaby | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Cвойства конопатки
Основные свойства конопатки являются:

     высокая натуральность
     высокая термостойкость
     высокая звукоизоляция
     Высокая тепловая инерция
     Хорошая паропроницаемость («дышащие»)
     Хорошая гибкость
     Стойкость к огоню и вредителям
     По своей сути герметичный
     Температурно устойчивая
TM "Konopatka"
0665627508

Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0